Risotto cu pui
     media: 5.00 din 7 voturi

19.03.11
10:47


Ingrediente:
- o cana de orez
- sare
- piept de pui/copane pui .. desi eu am folosit pulpe de pui
- un ardei rosu
- piper
- suc de rosii
- ulei de masline


Cat orezul se fierbea in apa cu putin ulei de masline si sare, intre timp, am pus ulei la incins, am scos carnea de pui de pe os, am taiat-o cubuletesi am pus-o sa se prajeasca, am lasat-o pentru 1-2 min sa se rumeneasca amestecand constant, ulterior am adaugat sucul de rosii, piperul, putina sare, ardeiul de altfel si el taiat cubulete si adaugat peste preparat. Dupa ce s-a facut cat de cat, am scurs orezul de apa si l-am adaugat peste pui. Le-am amestecat si le-am mai lasat pe foc cam 5 min.

Modul de preparare: mai putin de 30 min.


Pofta buna!


Varza dulce cu paste
     media: 5.00 din 3 voturi

08.03.11
18:36

Ingrediente:
- am folosit 300 gr de paste pt ca nu am vrut sa fie prea multa mancare
- ulei de floarea soarelui
- ulei de masline
- sare
- piper
- o rosie
- jumatea unei verze medii


Mod de preparare: Varza se curata de frunzele exterioare, se taie in patru, se indeparteaza cotorul, restul se da pe razatoarea cu gauri mari. Se sareaza, se amesteca bine cu mana si se lasa deoparte timp de 15 minute.

Intr-o tigaie teflonata se incing 5 linguri ulei, se pune varza si se caleste amestecand, aproximativ 30-40 minute, pana cand se inmoaie si primeste o usoara culoare maronie. Cand varza este gata se presara cu piper si se tine la cald.

Pastele se fierb in apa sarata din abundenta conform indicatiilor de pe ambalaj. Apoi se scurg, se amesteca cu putin ulei si cu varza calita.

Intr-o tava am picurat cativa stropi de ulei de masline, am adaugat un rand de varza, altul de paste si celalat iar de varza, am ornat cu felii de rosii si am lasat pt ceva timp la cuptor.


Se poate servi cald cat si rece.


Clatite cu mere rase
     media: 5.00 din 5 voturi

04.03.11
23:40


- 2 oua
- un varf de sare
- 250 gr faina
- 2 linguri zahar
- arome dupa gust si alegere
(am ales vanilie si lamaie rasa)
- 1 lingura ulei
- 500ml lapte
- 1 mar ras
- pudra zahar vanilat

Ouale, faina, laptele, uleiul, sarea le-am amestecat pana au devenit o crema omogenizata usor fluida, intre timp am adaugat aromele si am ras un mar. Pentru 20-30 min am lasat-o in frigider. Dupa acest timp am trecut modul de coacere , dupa fiecare clatita in parte am adaugat o bucatica sub forma unei nuci, unt deoarece da un gust mai deosebit decat uleiul . La final sta la dispozitia dvs daca doriti sa le serviti simple, cu gem sau pudrate cu zahar vanilat.

Pofta Buna!






Termeni si Conditii de Utilizare